Soorten Knuffels


Info

Teddybeer

De teddybeer is een pluche knuffelbeest voor kinderen dat bestaat in alle maten, vormen en kleuren. De teddybeer is vernoemd naar de Amerikaanse president (1901-1908) Theodore ‘Teddy’ Roosevelt, zijn hobby was de berenjacht.

In november 1902 dachten een aantal vrienden van de president hem een plezier te doen door een oude beer aan een boom vast te binden, zodat Roosevelt enkel de trekker hoefde over te halen om zo een prachtige jachttrofee mee naar huis te kunnen brengen.

Roosevelt weigerde te schieten, "Ik zou mijn kinderen niet meer in de ogen durven kijken", zou hij gezegd hebben. Toen dit verhaal de krant haalde, maakte cartoonist Clifford Berryman er een tekening van voor de Washington Evening Star.

Morris Michton, eigenaar van de speelgoedwinkel Mitchon's Stationary and Novelty Store in Brooklyn, zag deze cartoon en schreef een brief aan de president, waarin hij zijn bewondering uitsprak voor diens optreden tijdens de jachtpartij. Hij vroeg de president of hij zijn speelgoedberen "Teddy" mocht noemen. De president gaf zijn toestemming en de teddybeer was geboren.

Bron: WikiPedia

Google